Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Sındırgı'nın geleceği Termal Turizme bağlı

Sındırgı

Sındırgı İlçesinde Turizm Birliği Toplantısı yapıldı.

Sındırgı İlçesinde Turizm Birliği Toplantısı yapıldı.
Emendere Termal Otelde Belediye Başkanı Ekrem Yavaş başkanlığında gerçekleştirilen turizm toplantısına proje aşamasında olan ve faal olarak hizmet veren termal tesislerin sahipleri katıldı.
Turizm Birliğinin kuruluşu hakkında bilgi veren Başkan Yavaş, “ Bir önceki dönemde Sındırgının turizm bölgesi ilan edilmesiyle beraber burada 2008 yılında “Sındırgı Turizm Birliği” adı altında bir birlik kuruldu. Kuruluş aşamasında Birliğe 21 köy dâhildi. Ama köylerin tüzel kişiliği iptal edilince birliğin şu anki üyesi Sındırgı Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kaldı. Birliğin iki üyesi var ama iki üyenin içinde 12 tane birlik meclis üyesi var. Bu birliği faal hali getirip yapılacakları listelikten sonra yasal olarak bir tüzük değişikliği ile özel firmaları da birliğe üye yapıp, hep beraber bir havuz oluşturup ülke genelinde ve dünya genelinde ilçemizin tanıtımı yapmalıyız. İnsanları Sındırgı’ya çekecek bütün faaliyetlerin içinde yer almak için el birliği yapmalıyız. Geçtiğimiz günlerde Sındırgı Tanıtım filmi yapıldı. Bu tanıtım filminde sizlerde olun. Turizm alanında hep birlikte sektörel anlamda büyüyebiliriz. Rakip değiliz birbirimize, Sındırgı’ya ne kadar çok insan gelirse katma değer o kadar artar. Ekonomi anlamında sadece otel olarak düşünmemek lazım. Sıcak su ilçeye geldiğinde şehir ısıtmasının fazla bir ekonomik getirisi yok, bu işin en önemli yanı seracılık ve otellere suyun dağıtım işi. Eylül ayında sıcak suyun buharını göreceğiz. Sıcak su geldiğinde çok şey değişecek. Çaygören Barajının sadece bir tarafına değil diğer taraflarına da yeni tesisler yapılır ve yeni yatırımcılar gelir. Onun için birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz” dedi.
2006 yılında Sındırgı’nın turizm bölgesi ilan edilmesinin ardından Emendere Termal Otelin yapılmasıyla turistik tesislerin artmaya başladığına dikkati çeken Başkan Yavaş, “Bir önceki dönemde Tarihi Kentler Birliği ve Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’ne (JKBB) üye olmuştuk. Bizden sonraki dönemde üyeliklerimiz düşmüş. Yeni dönemde tekrar üye olduk. Aynı zamanda Seferihisar`ın başı çektiği “Slow City”, yani “Dingin Şehir” için başvuru yapıyoruz. Ülke genelinde 9 kent bu statüde, biz de 10. olmak istiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.
Başkan Yavaş’ın konuşmasından sonra Sındırgı Tanıtım Filmi izlendi ve katılımcılarla fikir alışverişinde bulundu.
Tanıtım filminden sonra düşüncelerini paylaşan yatırımcılar, tanıtım filminin kusursuz olduğunu dile getirdi. Sındırgı’nın tanıtımı maksadı ile hareket etmek için, ortak havuzda yer alacaklarını kaydederek Belediye Başkanı Yavaş’a teşekkür edildi.



  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli